Omgeving

Warburg is een oude vestingsstad met grotendeels intakt gebleven muren, torens en (vakwerk)huizen. Het totale aantal inwoners bedraagt ca. 23.000 inklusief de nieuwe wijken. Warburg kent een eigen suikerfabriek en een bierbrouwerij.

Het oude gedeelte is opgesplitst in de Altstadt (beneden) en de Neustadt (boven) met ieder een eigen marktplein en kerken. Met name in de Neustadt zijn diverse eethuizen, musea en winkels. Ook bevinden zich in de Neustadt het overdekte zwembad en het Waldbad.

Vanuit Warburg zijn diverse wandel- en fietspaden in kaart gebracht, zoals richting Demelsberg, Bad Arolsen met het paleis van koningin Emma en diverse natuurgebieden zowel richting Eggengebirge en het Teuteburgerwoud als richting Kassel. Wanneer men van wild houdt, zoals herten, wilde zwijnen en wisenten kan men terecht in Wisentgehege Hardehausen ten westen van Warburg en Sababurg met het oude oerbos aan de oostkant. Interessant zijn verder een bezoek aan de oude steden Paderborn (met de bronnen van de Pader en de Dom), Höxter aan de Weser en Kassel met zijn oude kastelen, zoals op de Wilhelmshöhe, en de Herculeswaterval. Zowel ’s winters als ’s zomers kan men het nabijgelegen Sauerland aandoen, met plaatsen als Winterberg, Willingen en Marsberg.

Daarnaast kunnen aan gasten van het huis exkursies worden aangeboden naar de diverse windparken, zonnevelden, houtsnipperscentrales, biogasinstallaties en andere duurzame energievoorzieningen en kunnen er samen met het TechnoZentrum te Lichtenau informatiesessies worden ingepland om inzage te krijgen in de Duitse systemen op het gebied van de duurzame energie en om kennis te maken met diverse Energiegenosschenschaften en andere betrokken organistaties.

 

IMG_4873                            IMG_4852 IMG_4844           Fietsen nabij Warburg Opschalingswindpark bij Lichtenau    Paleis van koningin Emma in Bad Arolsen

Waldbad Warburg (zwembad)                         Ruine Desenberg te Warburg 3 met windmolens

Wintersportgebied Willingen (Sauerland)                            Warburg in de winter